HTML

Ciginyom

"Kell egy ember, aki vetítőgépet vált, amikor az egyik tekercs lefut és elkezdődik a másik. Megfigyelhetik, hogy a kép jobb felső sarkában néha felvillan egy jel… - Amit mi a szakmában csak ciginyomnak hívunk."

Tyler Durden

Facebook

Címkék

011 (1) 2013 (4) 2014 (1) 2015 (1) 2016 (3) 2017 (2) 2019 (1) aaron taylor johnson (1) ajánló (1) akció (9) alan rickman (1) alejandro gonzález inárritu (1) amy adams (1) andrew garfield (1) animáció (1) anime (1) Avengers (1) A 100 legjobb film (2) benicio del toro (1) Bill Murray (1) blockbuster (5) bodó viktor (1) Chris Pratt (2) colin firth (1) családi (1) dal (1) dev patel (1) dicaprio (1) Doctor Who (1) dráma (24) DVD (1) emily blunt (1) emma stone (1) Endgame (1) fantasy (1) feelgood (1) film (29) filmadaptáció (1) filmzene (2) fotók (1) Frank Langella (1) geek (6) háborús (2) hamus (1) harry potter (2) hegedűs d géza (1) horror (7) hugh jackman (1) indie rock (1) jake gyllenhaal (2) james cameron (1) Jarmush (1) jj abrams (2) joaquin phoenix (1) john goodman (1) jonah hill (1) josh brolin (1) kaland (4) katasztrófa (1) képregény (6) komédia (6) konyv (8) krimi (2) kritika (14) lista (2) magyar (3) margot robbie (1) matt damon (1) mel gibson (1) michael fassbender (1) michael keaton (1) michael shannon (1) mozi (4) musical (1) nekrológ (1) oscar (2) oscar-díj (1) patrick stewart (1) pixar (1) premier (1) radnai márk (1) ridley scott (1) road movie (1) robert downey jr (1) robert redford (1) robert rodriguez (1) romantikus (6) Ron Howard (1) rooney mara (1) ryan gosling (1) sci-fi (24) scorsese (1) Sherlock (2) sorozat (4) soundtrack (1) spike jonze (1) star trek (1) star wars (1) steve carell (1) szinhaz (3) szövényi-lux balázs (1) szputnyik (2) tarantino (3) thriller (10) titanic (1) tom ford (1) trailer (9) trainspotting (2) tv (1) Végjáték (1) vígszínház (1) villámkritika (4) Vlog (1) vonatles (1) wall street farkasa (1) western (5) x-men (2) zene (11) Címkefelhő

Filmes Naplók

K. Feri - 2009201020112012,

2013, 2014, 2015, 2016, 2017, 2018, 2019

 Könyvek a mozivásznon 2016 - ban

2016.01.22. 00:18 enewryn

 1. Az ötödik hullám: Rick Yance azonos című könyvéből készült sci-fi adaptáció egy földönkívüli invázióról szól. Az idegenek öt hullámban támadják a Földet. Először megfosztják az embereket az energiától, lerombolják a városokat, járvány tör ki, a negyedik hullámmal támadásba lendülnek. És közeleg az ötödik hullám, amikor átveszik az irányítást az emberek felett. Ebben a káoszban próbál életben maradni Cassie Sullivan (Chloe Moretz) és megtalálni elveszett öccsét.

Premier dátuma: január 22.

Trailer:

2. Némaság: Martin Scorsese filmje a japán író Shūsaku Endō regénye alapján. Úgy néz ki, hogy 10 évnyi huzavona után talán 2016 lesz végre a bemutatás éve. A történet a 17. században játszódik és két jezsuita pap (Adam Driver és Andrew Garfield) útját követi, akik elindulnak Japánba, hogy megtalálják mentorukat Ferreira atyát (Liam Nesson), akiről szörnyű hír járja, a japán felügyelők megtörték őt a rettegett kínvallató "Gödörben" és rávették, hogy megtagadja keresztény hitét.

Premier dátum: Még nem ismert.

silence-movie-2016-liam-neeson-scorsese.jpg

 3. Szólít a szörny: Történet egy kis fiúról és halálosan beteg édesanyjáról és arról, hogyan segít feldolgozni mindezt egy fa szörnyeteg. Patrick Ness díjnyertes könyvét dolgozta fel Juan Antonio Bayona, aki többek között az Árvaház című horrort rendezte. Sigourney Weaver, Felicity Jones és Liam Nesson, mint a fa szörny szerepelnek majd a filmben.

Premier : október

Trailer:

4. Inferno: Folytatódik Robert Langdon, kedvenc professzorunk története. Annyi megpróbáltatás és kaland után ezúttal egy kórházban tér magához Fierenzében és nem emlékszik rá, hogy került oda, de valamiért üldözik őt. Ez alkalommal az egész emberiség jövője forog kockán. A rendezői székben újra Ron Howard-dal és természetesen Tom Hanks-szel, mint Robert Langdon újraindul a kaland.

Premier: október

isl_website_hanks_jones_inferno.jpg

 5. A barátságos óriás: Steven Spielberg új filmje Roald Dahl, A Charlie és a csokigyár szerzőjének másik könyvéből. A könyvet már megfilmesítették egyszer 1989-ben, de nyilván most sokkal több CGI lesz benne, mint akkor...A film egy kis lányról és egy óriásról szól, akit száműztek, mert nem volt hajlandó kis gyerekeket enni. 

Premier: március 23.

Trailer:

6. A dzsungel könyve: Ez a történet sok adaptációt megért már, rajzoltat és élőszereplőset egyaránt. Illetve színházak kedvelt előadása is. Idén Jon Favreau viszi nekünk a vászonra (Iron Man) eléggé illusztris szereplőgárdával: Christopher Walken (Lali király), Ben Kingsley (Bagíra), Bill Murray (Balu), Idris Elba (Sír Kán), Lupita Nyong'o (Raksha), és Scarlett Johansson mint Ká.

Premier: április 15.

Trailer:

7. Billy Lynn hosszú, félidei sétájaBen Fountain 2012 - es könyve alapján készített filmet Ang Lee, a forgatókönyvet pedig a Gettómilliomos írója írta. Azt hiszem ez nem egy rossz felállás. A történet egy gyalogos katona utolsó pár óráját meséli el mielőtt vissza kellene mennie Irakba. A szereplőgárda kevésbé győzött meg, mint a készítők nevei, de ez legyen az én személyes problémám. Láthatjuk majd Garrett Hedlund - t, Kristen Stewart - ot, Vin Diesel - t, Steve Martin - t (nem mostanában láttam filmben) és Chris Tucker - t.

Premier: november 11.

billy_lynn_s_halftime_walk_70772.jpg

8. A lány a vonaton: Paula Hawkins könyve nagy sikereket ért el és azóta Hitchkockhoz és Agatha Crhristie-hez hasonlítják, a könyvet pedig Gillian Flynn Holtodiglanjához. Mint írják a könyvről, a feszültség csak egyre fokozódik és fokozódik. A történet főszereplője, Rachel (Emily Blunt) mindennap ugyanazzal a vonattal megy dolgozni, a vonatról mindig figyeli a házakat, úgy érzi már szinte ismeri egy-két ház lakóját. Aztán egyik reggel lát valami megdöbbentőt és onnantól kezdve ő is részese lesz a lakók életének. A filmet Tate Taylor, A segítség rendezője készíti és a szereplők többek között Rebecca Ferguson, Haley Bennett, és Justin Theroux. Nekem izgalmasnak hangzik.

Premier: október 7.

girl-on-the-train-emily-blunt.jpg

9. Legendás állatok és megfigyelésük: Biztos vagyok benne, hogy a Harry Potter rajongók már tűkön ülnek emiatt a film miatt, hiszen újra betekintést nyerhetünk majd kedvenc varászvilágunkba, bár ezúttal nem Harry-vel, hanem Göthe Salamanderrel (Eddie Redmayne), aki visszarepít minket 70 évvel Harry története elé és bemutatja New York varászvilágát. A rendező David Yates, aki az utolsó négy Harry Potter filmeket rendezte és a fedélzeten köszönthetjük még Colin Farrell-t, Jon Voight-ot, Samantha Morton-t, és Ron Perlman-t.

Premier: november 18.

Trailer: 

10. Büszkeség és balítélet meg a zombik: Ok, először is leszögezem, hogy én személy szerint nagy Jane Austin rajongó vagyok és amikor először hallottam erről a könyvről/filmről kettős érzés kavargott bennem. Egy, Jane Austen biztos forog a sírjában és kettő, de nem biztos, hogy a felháborodástól. A trailer egészen meggyőzött engem, pörgős és meglepően Jane Austen korabeli. Azt hiszem a történetet nem nagyon kell részleteznem, a Büszkeség és balítéletet fogjuk látni, csak zombikkal megfűszerezve. Így talán elérhetjük, hogy a férfiak is megszeressék ezt a világot.

Premier: Február 10.

Trailer:

11. Vándorsólyom kisasszony különleges gyermekei: És utolsóként említeném a számomra leginkább várt adaptációt. Ransom Riggs, a könyv szerzője szeret régi képeket gyűjteni és össze is gyűjtött jó párat, aztán fogta magát és írt egy történetet köréjük. Mondhatnánk, hogy ez nem is olyan nagy dolog, de a képek elképesztően furcsák és ő írt is egy elképesztően aranyos és kalandos történetet köréjük. A mese különleges gyerekekről szól, akik különleges képességekkel rendelkeznek, mint mondjuk az a kis fiú, akinek méhek élnek a gyomrában, vagy az a másik fiú, aki életre tudja kelteni a játékait, vagy egy harmadik kis lány aki annyira könnyű, hogy köveket kell hordania a cipőjében, hogy el ne szálljon. Ezekre a gyerekekre vigyáz Vándorsólyom kisasszony, aki egy nagyon különleges madár és vigyázni is kell rájuk, mert üldözik őket az Üresek. És ezt a történetet viszi vászonra Tim Burton majd Asa Butterfield, Eva Green, Chris O'Dowd, Terence Stamp, Allison Janney, Rupert Everett, Judi Dench, and Samuel L. Jackson segítségével és természetesen a zenét Danny Elfman szolgáltatja.

Premier: december, karácsony

11792165_10153491949883633_1099608705898020516_o.jpg

Szólj hozzá!

Címkék: film premier lista konyv 2016 filmadaptáció

A bejegyzés trackback címe:

https://ciginyom.blog.hu/api/trackback/id/tr348277586

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása